Kik vagyunk?

Sziasztok!

Rácz-Dienes Adrienn és Ungár Judit, relaxációs gyakorlatvezetők, coachok, BA diplomás pszichológusok vagyunk.

bemuti.jpg

Azért vágtunk bele az anyahangoló létrehozásába, mert ugyan kismamaként azt éreztük, hogy sokat készülünk kisbabánk érkezésére, ezek - utólag visszatekintve, látjuk -, elsősorban inkább praktikus előkészületek voltak, és bár szükségszerűek is, de elvonták a figyelmünket a bennünk, leendő anyukákban végbemenő lelki változásokról, így lélekben kevésbé hangolódtunk, és végül felkészületlenül csöppentünk bele új szerepünkbe, az anyaszerepbe.

A közös babavárás, majd babázás és ezzel párhuzamosan az egyetemi vizsgákra készülések alatt folyamatosan tartottuk egymásban a lelket, majd később más barátokban is, akik hasonló helyzetben találták magukat. Észrevettük, és ezt sokan meg is erősítették, hogy míg babagondozási, gyereknevelési tanácsokat igen könnyű találni, bárhol is keressük, az anyák lelki folyamataival kapcsolatban alig lehet információkra, tanácsokra lelni. Így született meg az elhatározás, hogy ha egymásnak, és a közeli ismerősöknek ilyen sokat tud jelenteni a támogatásunk, szélesebb körben is megpróbálhatnánk segíteni, az egyre bővülő gyakorlati tapasztalatunkra és a pszichológiai tanulmányainkra építve.

Ezért hoztuk létre az anyahangolót, hogy segítsük a kismamáknak a RÁhangolódást a közelgő anyaszerepükre, gyakorló anyukáknak pedig az ÁThangolódást, egy teljesebben megélt anyaságra. Az anyalélekkel, az anyává formálódással, az anyaszerep kérdéseivel, kihívásaival kapcsolatos – elsősorban pszichológiai vonatkozású – cikkeket írunk, anyahangoló gyakorlatokat osztunk meg, rövid elgondolkodtató, vagy megmosolyogtató tartalmat posztolunk oldalainkon, valamint relaxációs és anyahangoló foglalkozásokat tartunk kismamáknak és anyukáknak.

Rácz-Dienes Adrienn & Ungár Judit

A bejegyzés trackback címe:

https://anyahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr9316568342

anyahangoló

süti beállítások módosítása